otrdiena, 2012. gada 26. jūnijs

Igaunija izraujas - elektromobiļi.

  Mazā Baltijas valsts Igaunija, kuras iedzīvotāju skaits ir ap 1,34 miljonu iedzīvotāju, saņems savu pirmo  elektrisko automobiļu uzlādes staciju - Terra 51. To var sastapt arī Inovāciju centrā Tallinā. Vēl 200 no šīm stacijām tiks uzstādītas dažādās vietās visā valstī.
   27 vienības tiks uzceltas Tallinā, 10 - Tartu, 4 - Pērnavā un 2 - Narvā. Igaunija tiks gandrīz pilnībā klāta ar uzlādes punktiem, kas padara elektromobiļus vairāk nekā dzīvotspējīgu iespēju vietējiem iedzīvotājiem. Tādējādi Igaunija kļūs par pirmo valsti pasaulē, ar attīstītu valsts mēroga infrastruktūru elektriskajiem automobiļiem.
   Lai stimulētu tirgu Igaunijas valdība ir iegādājusies 507 Mitsubishi iMiEV izmantošanai savā parkā. Vienkārši ieviešot ievērojamus nodokļu atvieglojumus, elektriskajos automobiļos, un Igaunija būs gatava "elektriskai" nākotnei. Un Igaunija kļūs par paraugu citām valstīm.
  Tā kā mūsu nākotne nav jau tik tālu. Nu jau pa elektromobīļiem jau nav tik interesanti jo jau tiek izstrādāti elektromotocikli.
Kuru spējas vēl nav iespaidīgas, sasniedz 96km/h un 80 volt-īga batareika pietiek 100km.
   Bet nu jau arī ir veidoti elektroskūteri ar patīkamu dizainu un pēc reklāmas rullīša ar baigām stabilitātes pazīmēm (pateicoties žiroskopam). Maksimālais ātrums ko sasniedz 190km/h un var noskriet 350km un zināma jau cena 16000$.
  Interesanta mantiņa gan....

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru