trešdiena, 2012. gada 3. oktobris

"Azūra krasts. Lavandas smarža, absinta garša." 2.diena no 8.

   Pienāca 19.augusta rīts. Viesnīca teiktu atbilsts savām zvaigznēm. Brokastis protams vēlētos ko vairāk, bet   protams atbilstoši zvaigznēm :)

Iekodām, 10 min sapakoties un laižam tālāk.
 Daba jau patīkama, zaļas pļavas un mežiņi pa kalniņiem.
 Un apkārt kalni, kalni...
 Un kalnu galos pilītes, klosteri un seno laiku drupas.
Vienu brīdi pamanīju norakstīto lidmašīnu laukums, muzejs-izstāde laikam.
Vienu brīdi piestājām pie TAX FREE veikala.

   Pats galvenais ka netālu atradās Krasna Horkas pils, par kuru biju rakstījis. Laiku atpakaļ, kura dega un re atjaunojuši un jauki izskatās, cerams ka arī iekšā viss atjaunots. Jauka vieta un veikaliņš blakus !!!
 Cauri braucām pilsētiņai, neliela, bet var teikt daudz interesanta. Pietiekoši liela baznīca un sena.
Pietiekoši daudz kā izrādās nozīmīgu piemiņas vietu, protams pēc interneta apmeklējuma var daudz ko interesantu uzzināt. Piemēram, laukuma vidū atrodas piemiņas vieta uzvarai pār mēri, kas ļoti plosījās senajos laikos pa Eiropu. 
  Pēc nosaukuma jau saprotams, vīnu tirdziņš, kur var noprovēt un protams iegādāties vietējo audzētāju vīnus.
Gar bāņu malām visu laiku stiepjas nožogojumi, pret savvaļas dzīvniekiem un laiku pa laikam pāri šosejai iet tā saucami dzīvnieku tiltiņi - pārejas.
 Vienreizēja daba.


 Protams tuneļi caur kalniem.

 Piestājām iekost, Rosenberger plašs ēdināšanas kompleks pa visu Austriju. http://www.rosenberger.cc/htm_restaurants/index.htm
Var teikt kā Lido, staigā ar paplāti un rādi ko vēlies.

 Paņēmām pa saldējumam , izskatījās jau forša izmēra glāzīte, bet tad sāku grozīt. Izrādās sastāv no divām daļām augšējā glāzītē saldējums, apakšējā mantiņa !!!!

Vēlu vakarā iebraucām vienā no skaistākajām ziemeļu Itālijas pilsētā - Padova. Tumsas dēļ un kustība esot bilde neizdevās, tāpēc ieliku no ineta, šeit ir interesantas tas ka tramvajs pārvietojas pa vienu sliedi.
 St. Anthony of Padova Basilica - romānikas un gotikas stilā, kas izskatās pēc austrumnieciskās mošejas ar astoņiem kupoliem. Šeit atrodas svētā Anthony  mirstīgās lietas un līdz ar to ir kristiešu svētceļojuma apmeklēšanas vieta.

  Prato della Valle - pilsētas centra laukumā iekārtots dārzs ar kanāliem un tiltiņiem, kur apkārt ir cēlo un svarīgāko Venēcijas un Padovas ģimeņu pilis. Parkā izvietotas 78 slaveno personu statujas.



Un tad bija vēl 2 stundu brauciens līdz viesnīcai......

turpinājums sekos....

2 komentāri: