ceturtdiena, 2012. gada 4. oktobris

"Azūra krasts. Lavandas smarža, absinta garša." 3.diena no 8.

20.augusta rīts, protams brokastis un pakošanās izbraucienam. Vismaz kāds līkums kamēr citi vācās jāapmet ap viesnīcu un protams jāpaskatās, kur tad mēs pavadījām nakti.
Jā un kā tad būs ja kaut ko neatradīšu !! Jauki gultas abās pusēs ir slēdži ar rozeti. Nu labi mūsu elektro precēm dakšiņas ir resnākas un iekšā nelien, bet mēs tak rūdīti tūristi un ir līdzi pārejas. 
Un te sākas, ieliekam pāreju, bet līdz ar to slēdzis ieslēdzas un deg gaisma. Ko nu vai nu lādējam planšetnieku un kameru pie gaismas vai nelādējam un guļam tumsā!!! Bet kā tad rīt autobusā grāmatu lasīt un kā ko nobildēs ?
 Mēs jau neesam ar pliku roku ņemami, risinājums vienkāršs izkabina slēdzim pogu un viss oki doki !!!!!
Mazliet pastaigājoties vienā malā ieraudzīju konteinera trafu nu kā tam paies garām. Bet kas ta nu durvis uzlauztas un nekas pat apzīmējumu nekādu. Un re Eiropa mums jālīdzinās eiropai, tad ko līdzināmies par ko tad mūs te trenkā ka te tā notiek un nekas .... :D
 Blakus ielā būvējas jauni otelīši.
 Visi sapakojušies un laižam tālāk. Kur tik neskaties visur vīnogu lauki.
 Gids pa ceļam stāsta, ka brauksim apmeklēt baroneses Beatrice Ephrussi de d'Azur eleganto villu ar dārzu.
 Pa ceļam protams visādas interesantas arhitektūras , pilītes un klosteri........
 Steigā vilki foto un kaut vai slikti sanāca, bet var saprast kas te aug!

 Kārtējā interesanta celtne.... Itālija vienkārši nosēta ar tādām pilītēm, baznīcām....
 Tā kā sēdējām aiz gida, tad panorāmas logs mūsu rīcībā. Braucot pamanīju ka priekšā brauc vairākas fūres ar autiņiem, bet kaut kā aizdomīgi pazīstami izskatijās...
 Un te citā leņķi kļuva skaidrs, kas tie par autiņiem, domāju priekšā nav jānolasa !!!!
 Kaut kā aizdomīgi vairākiem pakaļas sasistas :)

 Atkal uz fikso, bet var saprast ka te aug tomātiņi :) Netikai to redzējām, aug daudz kas nerunājot par vīnogām, persikiem, bumbieriem, melones..........
 Visu laiku skaisti un neparasti dabas skati.
 Daudziem kalnos ir saules baterijas.
 Ik pa laikam virs ceļiem ir šādas info paneļi nu nosalt nevar :)
 Kārtējā pilsētiņa līcītī.

 Esam klāt - Saint Jean Cap Ferrat pussalā - Beatrice Ephrussi de d'Azur sauktu par sārto rozi un viņas eleganto villu ar deviņiem dārziem. 
 Baroneses Beatrises Rotšīldas (Beatrice Ephrussi Rothschild) rozā villa ir viena no ekstravagantākajām Franču Rivjēras pilīm un populārs šī reģiona tūrisma objekts. Tās teritorija aizņem septiņus hektārus zemes, kuru baronese iegādājās 1905. gadā. Viņas vēlēšanās bija uzbūvēt villu, kas kļūtu par mājvietu viņas vērienīgajai mākslas un antikvariāta kolekcijai. Villas mēbeles un interjera priekšmeti aptver laikposmu no 13. līdz 18. gadsimtam. Dažas no še rodamajām lietām savulaik piederējušas arī Marijai Antuanetei. „Impresionistu galerijā" ir Monē un Renuāra ainavas. Taču visīpašākā villas zīme, protams, ir rozā krāsa - tā ir rozā no pašiem pamatiem līdz skursteņiem. Villas parks tika radīts, lai tajā ietvertu deviņus dažādus dārzus, baroneses dzīves laikā tos aprūpēja 30 dārznieki, viņai pašai uzraugot darbus no terases. Baronese mēdza šeit rīkot ekstravagantas ballītes. Tuvojoties savai nāves stundai 1934. gadā, viņa villu un novēlēja Francijas institūta Mākslas akadēmijas atzaram.


 Kas tur atkal nav tā....

 Nu atkal kaut ko ieraudzīju, bet kas lai tagad atceras kas tur pa kaiti !!!
 Japāņu dārzā.

 Exotic dārzs.
 Tie sarkanie bumbuļi ņamma ņamma.
 Tur kaut kam jābūt.
 Interesants dzīvžogs, kā viņš aug nu kur iezemojas, nezinu jo es viņu pacēlu un varēju pārvietot visā garumā, nu cik varēju metrus 5 noteikt.

 Villa no dārza puses.


 Dārza daļa no otrā stāva balkoniņa.
 Skats uz līci.

 Patīkami pavadīts laiks un dodamies uz Nice. Uz ielām ir maksas riteņi, iemet naudiņu un vizinies.
 Pašaurā ieliņā parādās kovbojs, gribi nobildēties ar viņu vai blakus viņam samaksā simboliski un viss notiek. Viņš galvenokārt piedāvāja restorāniņu un kafejnīcas īpašniekiem par samaksu saukt cilvēkus apmeklēt iestādi. Te nabags liek kolu atpakaļ jo slāpst un bija jau labi ieņēmis. varēja just ka savu normu jau izpildījis!!!  Bijām klāt kad viens īpašnieks šim samaksāja un protams uz paplātes iznesa glāzi vīna, kuru iztukšojot sāka savu darbību. Sāka sasaukt cilvēkus un aicināja apmeklēt doto kafejnīcu...... 
Bija brīvais laiks un devāmies uz pilsētas malu, jo tur bija redzama klints ar ūdenskritumu augšā.
 Skats no augšas - saulriets Nicā.


 Devāmies lejā , bija vēl laika un kā lai nepaslapina pēdas !!! Uh mazliet stāvs krasts un dziļumiņš ar uz reizi.
 Tas apaļais ir tas skatu tornis uz Nicu, bet augstāk pa kreisi bija tas ūdenskritums, no šīs vietas nav redzams.
 Lūk tāds te ir krasts un tagad iedomājaties +36 un kādi ir šie akmeņi. Nepietiek ka pa viņiem grūti iet un tad vēl karsti, neskatoties uz to ka saule jau riet.
 Pāris stundas un ar tumsu esam viesnīcā!!!

turpinājums sekos.....

2 komentāri:

  1. Guardando il tuo blog, ho visto ho foto.Tu 'fotografato la mia izeju.Vairāk segreta farlo di nuovo, sono stato costretto a cambiare il luogo Joes.
    In attesa di visitare di nuovo.

    Karlo

    AtbildētDzēst
  2. Nu protams, lai tā būtu it sevišķi aizrauj tekstā viens vārds latviski "vairāk", ko laikam māte google tulkotāja nesaprata :D

    AtbildētDzēst