sestdiena, 2012. gada 6. oktobris

"Azūra krasts. Lavandas smarža, absinta garša." 4.diena no 8.

   Pienāca 21.augusta rīts. Protams , brokastis, kur mūs apkalpoja trīs ...hmm... kā lai neapvainojoši izsakās, Francijas pamatiedzīvotājas ar tumšu ādas krāsu.... Laiks vēl ir pirms došanās uz šīs dienas pasākumiem, izgāju pastīties kā sauc viesnīcu.
Pie durvīm cenu lapa.
Dodos atpakaļ uz istabviņu pēc somas, kur vienmēr līdzi kā min divas pudeles ar dzeramo ūdeni, kā ne kā   + 32....36 grādi. Un uzgaidāmā telpā pamanu sienu piemiņas plātes ar slaveno apmeklētāju roku nospiedumiem.



 Ziniet, patīkami ka šai viesnīcā bija tādi cilvēki. Atgriezos priecīgs uz istabu. Domāju nu pastīšos pa logu, kur esam kā izskatās. Da jooo majeee. Skats super. Kas interesanti ka visiem mūsu pārstāvjiem bija skats uz vienu un to pašu pusi kaut arī izmitināti pa dažādiem stāviem. Vo aģentūra ieekonomēja uz skatu ! Jūs teiksiet nu zini pa tādu cenu un tāaaa, bet izrādās tās cenas ir normālām istabiņām ar skatu uz pilsētu, nevis šiem numuriem.....lētučiem... 
 Sāku apskatīt istabu, labi gulta ok, TV normāls, kondiška....dodos uz vannas istabu un sākās. Vannas aizsargs izskatās jau labi, bet tuvāk pieejot parasta putuplasta plāksne . 
 Labais fēns, var līdz bezsamaņai matus žāvēt jo pusceļā visu izpūš, labi ka vienmēr savs ir līdz.
 Palīksmojuši dodamies lejā uz autobusu. No sākuma apmeklējām parfumerie rūpnīciņu. Kur viss saistīts ar lavandu.

  Gids atdeva mūs rūpnīcas ekskursijas vadītājai, bet pati devās pie direktora, vecie draugi. Kā arī šī apmeklēšana programmā nav iekļauta un laikam jau nav divu domu ka mūsu gids ne pa velti mūs te atveda.
 Nu te panesās tēma no kā, kur un kādā veidā.
 Visādi veco laiku eksponāti, kandžas aparātu vectēvi vai pat radinieki....

 Lūk te ir kabinets kur tā teikt "ošņātājs" var atsvaidzināt savas ožas receptorus. Jo profesionālam "ošņātājam" jāprot pat miegā atšķirt 60 dažādu veida aromātus (gandrīz pateicu toņus).
 Un protams kā tad beigās bez veikaliņa, bez uzcenojuma pa tiešo no kandžas aparāta !!!!
 Nu ko vēl sievietei vajag, uhh nu nevar tādas vietas apmeklēt..... 
 Braucam tālāk, patīk man tādi balkoniņi.

 Mūsu mērķis tālumā redzams, pils-pilsēta - Saint-Paul-de-Vence.

 Saint-Paul-de-Vence ir kalnu pilsētiņa, kas atrodas Franču Rivjērā. Šodien pilsētiņā dzīvo ap 3 000 iedzīvotāju. Saint-Paul-de-Vence ir kultūrvēstures piemineklis, jo visas pilsētas ēkas ir celtas 16.-18. gadsimtā. 
  Saint-Paul-de-Vence tiek uzskatīta par mākslinieku iedvesmas pilsētiņu. Šodien pilsētiņas mājās atrodas ne tikai veikaliņi un restorāni, bet arī daudzu mākslinieku darbnīcas .
Savā laikā pilsētas skaistums iedvesmoja tādus māksliniekus kā Matiss, Sutins, Šagals, Venuars, Siņaks, Modiljāni, Dufi. 

 Nelielos pilsētas laukumus grezno dažādu mākslinieku skulptūras 
 Vasaras laikā pilsētas māju sienas rotā krašņas puķes
Galvenā tūristu ieliņa ar vairākiem apģērbu, vīnu, rotājumu veikaliņiem un mākslinieku galerijām
Tā arī šajos pilsētas kapos ir apglabāts : Marc Zaharovich Chagall



Viņš bija krievu-franču mākslinieks saistīts ar vairākiem galvenajiem mākslas stiliem un viens no veiksmīgākajiem māksliniekiem 20.gadsimtā. Viņš bija modernists , un radīja darbus gandrīz katrā mākslas vidē, tostarp glezniecības, grāmatu ilustrācijas, vitrāžu, skatuvēm, keramikas, gobelēnu un tēlotājas mākslas izdrukas. Protams viņu gleznojumiem ir savs stils nu bet katram sava gaume.
  
   Protams google var apskatīt viņa veidojumus, ja ir interese vai te : http://www.wikipaintings.org/en/marc-chagall 
    Te bija vairākas slavenību kapu vienas un ļoti mākslinieciski izveidoti.
  Skats no pilsētiņas uz kalniem un lauku mājiņām
 Nu vajag taču kaut ko atrast...
 Mēs nospriedām, ka es būšu pirmais, kas noprovēs vai ir labs...
 Uzmanību unnnnn laikam viss ok, ehhh labi gan...
 Pilsētas iela.
 Kas nekait tādā karstumā vēsu saldējumiņu.

 Saldējums apēst dodamies ar autobusu tālāk uz Monaco.
    Monako ir konstitucionāla monarhija Eiropā. Pēc teritorijas otra mazākā valsts pasaulē (aiz Vatikāna). Visblīvākā apdzīvotā valsts pasaulē. Atrodas Franču Rivjerā, starp Franciju un Vidusjūru, dažus kilometrus no Itālijas robežas.


 Monako nosaukums radies no sengrieķu kolonijas Monoikas (Monoïkos) vārda, kuru dibināja feniķieši VI gadsimtā p.m.ē.


 Monako atkal tika dibināta 1215.gadā kā Dženovas kolonija. 1247.gadā Fransuā Grimaldi ieņēma Monako pili, viņš ar palīgu bija ģērbies mūku tērpā un pa nakti atvēris vārtus kā rezultātā pils tika ieņemta, valstī sāka valdīt Grimaldi dinastija, kura valda firstistē arī mūsdienās. Pa godu viņam ir šis piemineklis : Fransuā Grimaldi mūka tērpā zem kura slēpj zobenu.
Bez tam uz Monaco ģērboņa ir attēloti divi mūki ar zobeniem.
No 1793. līdz 1814. gadam Monako bija Francijas valdījumā, bet no 1815. līdz 1860. gadam Monako bija Sardīnijas karalistes protektorāts. 1861. gadā tika noslēgts franču-monegasku līgums, kurā tika atzīta Monako suverenitāte.
Līdz 1911.gadam Monako bija absolūta monarhija. 1962.gada konstitūcija atcēla nāvessodu un piešķīra vēlēšanu tiesības sievietēm. 1993.gadā Monako iestājās ANO.
Pats interesantākais tas ka Monaco pilsonis ir atbrīvots no algas nodokļa un ja esi nodzīvojis 6 gadus te vari saņemt pilsonību un tiksi atbrīvots no nodokļiem. Tāpēc daudzas slavenības cenšas visādos veidos dabūt pilsonību lai tiktu atbrīvotiem no nodokļiem. Daudzi vienkārši īrē vai pat apmaksā dzīvošanu viesnīcās kaut arī tur nedzīvo, bet aprēķinājuši ka labāk maksāt par to 6 gadus, bet pēc tam uz visu mūžu atbrīvoti no nodokļiem.
 Nu nevaru es paiet garām šada veida automātiem.

 Pat kafeinīcās ir karaļa un viņa sievas portrets. Kaut Gan karaliene ir jau mirusi, bet iedzīvotāji viņus ļoti ciena un mīl. Par šo ģimeni un viņu dzīves laiku ir daudz interesanta ko pastāstīt, domāju man aizņemtu pāris lapas, bet ja kādam interesē domāju inetā var arī kaut ko atrast.
 Būt Monaco un nenogaršot viņu alu ....
 Skulptūra pie okeanogrāfiskā muzeja.
 Mani mīļākie radījumi Nautili un galvenais ļoti senas radības.



 Gatavs laisties dzelmē.

Monako pazīstama ar Montekarlo kazino. Protams iekšā skaisti un patīkami, lielas greznas zāles kur notiek spēles min ruletes likme 5$, bet tas ir tā teikt mirstīgo zālē ir vienrokas bandīti, atsevišķi liela gaiša istaba ar lielu TV, kur var pasēdēt atpūsties no spēles un arī iedzert kaut ko atspirdzinošu. Tālāk atradās ieeja citās zālēs, bet tur jau kam kabas plīst pušu no $, parastie tur netiek, pie ieejas stāv apsardze notiek pārbaude un tā teikt piedalīšanās iemaksa.
 Un protams slavena ar Formulas 1 Monako GP sacensībām. 
 Starta vieta vienmēr gatava sacensībām ar atzīmētām auto vietām.

 Un kā tad bez ūdens procedūrām.
 Mazliet aizrāvos.
 Ehhh , kur mūsu patīkamās smiltiņas....
 Vakars klāt, laiks beidzies un dodamies atpakaļ uz viesnīcu.
turpinājums sekos...

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru