pirmdiena, 2012. gada 23. aprīlis

Tuksnesis.

   Karstums un skats plešas kilometriem smilšu, akmeņu un peizāža, kas atgādina mēness plašumus – viss tas asociējas ar tuksnesi. 




   Nezinu kā jums, bet man ļoti patīk tuksnesis. Vienreizējas sajūtas sēdi karstās smiltīs zem spilgti dzeltenās un karstās saules un tik pa laikam tver mazliet vēsu vēja pieskārienus un dzirdi kā smilšu graudiņi krikšķ trinoties vienam ar otru ko pārvieto šis maigais vēja pūtiens. Un tikai tur tu saproti, ka visdārgākais uz pasaules ir pat dažas ūdens piles (vārdu sakot taupiet ūdeni, grieziet krānus kārtīgi ciet, lai pēc tam kad nokļūsiet tuksnesī nepažēlotu, ka nesaudzīgi ar ūdeni apejaties!). Un protams kā tad bez teiciena : suņi rej, bet karvāna iet tālāk.
Dziesmiņa krievu valodā ar karavāna skatiem.




   Laikam jau viss pateicoties Frank Herbert grāmatu sērijai “DUNE”. Kaut arī šie stāsti ir par nākotni un to dzīvi uz citas planētas, bet tuksnesis ir tuksnesis! 




   Par šo tēmu ir pat uzfilmētas filmas 




un pat izveidotas spēles.




Esmu pabijis tikai vienā no viņiem jo mūsu pasaule ir brīnumaini dažāda un ne visi tuksneši ir vienādi. Katram no šiem skaistajiem tuksnešiem piemīt sava unikāla atmosfēra un skaisto izskatu, kas dažreiz atgādina ainavu no citas planētas (labi skan un cilvēki tā vienmēr saka tas jau nekas, ka nekad uz citām planētām nav būts). Izejot cauri vairākiem rakstiem mūsu visu plašajā inetā piefiksēju ka ir deviņi neatkārtojami skaisti tuksneši, kurus laiku gaitā par katru pastāstīšu. 





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru