sestdiena, 2012. gada 5. maijs

Kolorado krāsainais tuksnesis.

   Krāsainais tuksnesis ir daļa no slavenā Lielā kanjona un pieder «Petrified Forest» (pārakmeņotais mežš) Nacionālajam parkam. Šie lielie skaisti pauguri aizņem aptuveni 20000kv.km un atrodas no 1370 līdz 1980 metru virs jūras līmeņa. 




   Lielākā daļa teritorijas atrodas uz indiāņu Navaho teritorijas, kuri dzīvoja šeit vairākus gadsimtus.





   Galvenā atšķirīgā iezīme šim tuksnesim ir krāsainās joslas, kas stiepjas desmitiem kilometru. To krāsas mainās no sarkanas, dzeltenas un baltas uz zilu un purpura krāsu. Bet kad karstais vējš paceļ krāsainos putekļus un sākas pats interesantākais krāsu karnavālsun krāsu dumpis. Tas būtu iespaidīgs un skaists skats ko veido daba.




  Krāsainais tuksnesi ir neauglīgs, tas vienmēr ir ļoti sauss, bet agrāk te bija ļoti kupls priežu mežš, kuru fosīlijas atrod arhiologi. Viss gāja bojā vulkāna izvirduma dēļ.




Kopā visas krāsa veido pārsteidzošu varavīksni, kas izplešās pār visu tuksnesi un viņas kalniem. It kā krāsainie viļņi viļņo pāri kalniem. 






   Dabai pagāja miljoniem gadu šādi skaistuma izveidei. Zemes garozas lūzumi , okeāna ūdeņi, vulkāna izvirdumi, zemestrīces, erozija un saules stari - tā ir tikai neliela daļa, kas veidoja un ietekmēja šīs unikālās ainas izveidei.





   Būtu arī jāatzīmē, ka katra krāsa tika izveidota savā laikmetā un slāņi pārklāj viens otru kā pīrāgs, un šis process joprojām turpinās. 




Un var tikai zīlēt ar kādām krāsām tuksnesis pārsteigs mūsu pēctečus. 





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru