trešdiena, 2012. gada 9. maijs

Melnais tuksnesis.

   Melnais tuksnesis (Black Desert), Ēģiptē, atrodas netālu no Bahariya un Farafra oāzēm, kur notiek daudz ekskursijas ko vada vietējie gidi. Tuksnesis sastāv no daudiem pakalniem, ko veido melns, vulkānu rūdas. Akmeņi guļ uz oranži-brūnām smiltīm, tāpēc tas nav tik melns kā gribētos ! 


   Liela popularitāte tuksnesim ir no fotogrāfu puses. Vietējie kalni dod viņiem lielisku gaismas un ēnas spēli. Apkārtējā vide var viegli maldināt visus kam nepazīstama apkārtējais reljefs un tāpēc nav ieteicams bez gida apmeklēt šos melnos kalnus, viegli apmaldīties. Jo viss, kas apkārt liekas tik vienāds. Kā arī visiem apmeklētājiem nepieciešams visu laiku atcerēties ko viņi šeit ienes no citurienes. Gidi parasti ir ļoti uzmanīgi un visu laiku seko vai svešie apmeklētāji pēc sevīm neatstātu vizītes pēdas šajā unikālajā vietā.
 
   Melnais tuksnesis savu vārdu saņēmis saistībā ar klins iežu erozijas, kas pārklāj tuksnesi ar melno akmeņu putekļu un akmeņu slāni. Melnā tuksneša nobeigumā atrodas melnie vulkāniskie kalni, kuri sen sen atpakaļ izveidojušies vairāku vulkānu izvirdumu dēļ.


  Iespaidīgs skats, kad uzskāpj kādā kalnā ka apkārt to ir daudz un tiešām bez gida pat nevar saprast uz kuru pusi lai dodas. Šis ir pirmais tuksnesis, kur pabijām . Biju baigā sajūsmā. To dabas ainu nevar tā aprakstīt, tas tiešām ir jāredz.












Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru