otrdiena, 2012. gada 20. marts

Nu kas tad tiem leišiem atkal par jaunumu, uzlīme uz mašīnas?

   Domāju, ka visi, kas ir bijuši leišos ir manījuši, ka ir autiņi, uz kuru logiem ir pielīmēta uzlīme ar zaļu lapu. Nu, re, līdz ar to mūsu kolektīvā pacēlās jautājums ko tas nozīmē. Pirmkārt bija strīdi kāda veida tā lapa bija :) He he pat bija variants, ka izskatījās šādi :




   Bet vairākums uzvarēja un konstatēja, ka izskats bija līdzīgs kļavas lapai. Tika atrast tāda izskata : 




   Bet pēc atmiņas vajadzētu izskatīties mazliet savādāk. Kā arī pacēlās jautājums kam tāda domāta ? Protams, bija vairākas versijas, kur viena no tām bija arī man pieņemama. Piemēram, zaļās dabas cienītāji un atbalstītāji. Kāpēc ne, tā sakot loģiski un visai ticams variants. Tagad bija otrs etaps lielā ineta sērfošanā un info meklēšana. Protams, meklēšana latviešu valodā rezultātus nedeva jo zīme kam pieder leišiem tātad tadāaaa jāmeklē leišu valodā. Un ilgi nebija jāiespringst, protams bija savas nianses tulkošanas procesā. Jo dažādiem kompiem izmete dažādus tulkojumus un viss pateicoties mūsu mīļās googles tulkotājam. Izmēģinot visus piedāvātos tulkojuma variantus tika panākts meklējamais. Rezultāts sekojošs:


   "Žalias klevo lapas. Vairuotojams neturintiems 2 metų vairavimo stažo. Vairuotojams, neturintiems 2 metų vairavimo stažo, privaloma ant automobilio priekinės ir galinės dalių turėti kvadratinį žalią klevo lapo formos skiriamąjį ženklą. Kvadrato kraštinės ilgis - nuo 150 mm iki 200 mm"
   Latviski sakot : Zaļā kļavas lapa. Vadītājiem, kuriem nav 2 gadu autovadīšanas pieredze.
Autovadītājiem, kam nav divu gadu autovadīšanas stāža jābūt uz automašīnas priekšējā un aizmugurējā loga jābūt zaļās kļavas lapas zīmei kvadrāta formā ar izmēru - no 150 mm līdz 200 mm.
   Parokoties leišu lapās, kas saistītas ar šīm uzlīmēm izrādās ka pirmā atrastā kļavas lapa arī ir pareiza un oriģināls ir šāds:



   Tātad cienītie auto stūrmaņi kam nav 2 gadu stāža ņemiet vērā !!!



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru